Menu

Gergely-járás az Esküvő-közi óvodában


Gergely napon az iskolás gyerekek csapatostul házról-házra járva verbuválták az iskolába a gyerekeket. A köszöntő-, és adománygyűjtő játék eredete a középkorra vezethető vissza, amikor a diákok életének velejárója volt, hogy előteremtsék maguknak a tanuláshoz szükséges javakat.

A 3.a osztályosokkal ezt a szép hagyományt elevenítettük fel mai modern formában. A szomszédos óvodába zenés-verses összeállítással érkeztünk. A nagycsoportos óvodások várakozásteljesen ültek az óvoda frissen felújított vendégváró termében. Csillogó szemekkel nézték a „nagy iskolások” bevonulását.  Mi hangszerekkel, és jelmezekkel is próbáltuk a gyerekek figyelmét felkelteni.

Előadásunkat úgy válogattuk össze, hogy bármelyik részébe bekapcsolódhassanak az óvodások is. Tudjuk, hogy ők még nem tudnak hosszan figyelni, ezért vontuk őket is be a játékba.

Közös énekkel köszöntöttük a tavaszt, majd furulyáztunk ismert dalokat. A verseket lelkesen szavalták velünk a kicsik. Eljátszottunk egy verses mesét, amit néma csöndben hallgattak végig. Fellépésünket közös dalos játékkal zártuk, amibe minden gyerek, és felnőtt is bekapcsolódott.  Vidáman, jó hangulatban telt az idő, reméljük, hogy a leendő elsős kisgyerekeknek kedvet csináltunk a tanuláshoz. Szeretettel várjuk őket szeptemberben az iskolánkba!

Budapest, 2019-03-23                                                                                                 Szabó Emese