Menu

Kórus Kirándulás

Az iskolai kiskórus lelkes tagjai minden évben jutalomkiránduláson vehetnek részt, énekkari munkájuk elismeréseképpen. Egy szabadnapot kapnak, és szervezett zenei élményben részesülhetnek. Az idén ezt a MÜPA partneriskolai program keretében valósítottuk meg.

A kulturális intézmény Zenés Tízórai néven elindított sorozatát általános iskolásoknak ajánlja, hogy a gyerekek olyan műfajokkal kerüljenek közelebbi kapcsolatba, amelyek hagyományosan kívül esnek korosztályuk mindennapi zenei tapasztalatain és az iskolai tananyagon. A csoportok számára szervezett, egyórás interaktív koncerteken a hangszeres népzene, a világzene és a jazz tájain barangolhatnak, keresve a különféle műfajok közötti áthallásokat, kapcsolódásokat.

Április 25-én a Dalinda népzenei együttes Aranykapu című műsorán vehettek részt az énekkarosok. A Dalinda a cappella trió három kiváló hangszeres zenésszel kiegészülve mutatta be az idő múlásának, az emberi élet fordulóinak olykor vidám, felemelő, olykor édes-keserű és tanulságos történeteit, a magyar népdalok elemi őszinteségén, izgalmas és talán kevésbé ismert dallamain keresztül.

 A zenei formáció tagjai nemcsak kiváló zenei tudásukkal kápráztatták el a hallgatóságot, hanem remek pedagógiai érzékkel is rendelkeztek.  Műsorukban odafigyeltek a részt vevők életkori sajátosságaira is: bevonták őket az éneklésbe, ritmizálásba, ritmusos versikéket tanítottak velük. A hallgatós népdalnál még le is fektették kedvesen a gyerekeket, hogy így tegyék alkalmassá őket az elmélyült befogadásra.

A kiránduláson jól érezték magukat az énekkarosok, és maradandó zenei élményekkel gazdagodtak.

Budapest, 2019. április 28.                                                                   Szabó Emese kórusvezető