Menu

Zenei nevelés a Hegedüs Géza Általános Iskolában

Iskolánk immár második éve a Művészetek Palotája partneriskolája. Közös programunkkal az a célunk, hogy tanulóinkban felébresszük az igényt a kulturális értékek iránt, és hozzásegítsük őket sokoldalú művészeti élményekhez, ezáltal a zene megszerettetéséhez. További célunk, hogy a gyerekek majd a jövőben a hangversenytermek látogatói legyenek.


Az előző tanévben hat osztályunk hét alkalommal vett részt különböző zenei rendezvényen. A 7. b-sek kétszer is ellátogattak zenekedvelő osztályfőnökükkel hangulatos koncertekre.

Ez év október 1-jén hagyományteremtő rendezvénnyel ünnepeltük iskolánkban a Zene Világnapját. Rendhagyó énekórát szerveztünk a gyerekeknek, ahol lehetett zenét hallgatni, énekelni, ritmushangszereket kipróbálni. Az alsó tagozatos kiskórus tagjai megtanítottak iskolás társaiknak egy őszi dalt, majd felső tagozatos hangszeres zenész növendékeink bemutatták a legújabb előadási darabjaikat. A Magyar Állami Operaházban dolgozó művész anyukák énekükkel, zongorajátékukkal tették felejthetetlenné a délutánt. Mi ezzel a zenés összejövetellel igyekeztünk a világnap céljai megvalósításában: szülők, pedagógusok, gyerekek közelebb kerülni – a zene által is – egymáshoz.

 

Budapest, 2018-10-02                                                                                            Szabó Emese

kórusvezető