Menu

Kirándulás Bécsbe

Június 9-ére, csütörtökre – hagyományteremtő jelleggel – kirándulást szerveztünk Bécsbe az iskola felsős, németet tanuló diákjainak. 
Az egész napos tanulmányi kirándulásba sok minden belefért: a Hauptbahnhofon a vonatról leszállva rögtön a Belvedere palotakertbe csöppentek a tanulók, majd egy jó nagy sétát tettünk a városban. Végighaladtunk az Ungargasse-n (Magyar utcán), benéztünk a Stadtparkba, ahonnan U-Bahnnal (metróval) utaztunk tovább a Stephansdomhoz. Ebédre a gyerekek németül rendelték a pizzájukat és desszertnek az olasz fagylaltot. A Donau (Duna) menti bevásárló utcákon csavaroghattak egy kicsit, a Billa nevű Supermartkban pedig tovább gyakorolhatták a vásárlást németül. 
Kipróbáltuk az osztrák Straßenbahnt (villamost) is, amivel eljutottunk a Rathausig és a Parlamentig. A Volksgartenben megcsodáltuk a rózsakertet, mellette a Hofburgot és az Einkaufsstraße-t (bevásárló utcát), majd zárásként a Haus des Meeres (A tenger háza) nevű 11 emeletes tropikáriumban és annak körpanoráma teraszán nézelődtünk. 
Az egynapos kirándulás jól sikerült, reméljük, jövőre is elmegyünk egy csapattal!
Magdi néni, Nóri néni, Zsóka néni és Andi néni